Guiden

Family life är den populäraste serien som jag har gjort. Ni kan hitta serien på kategorin "Family life" 
Serien handlar om dem tre vännerna Joakim, Max och Nicklas som bor tillsammans i en liten trevlig kåk, fast dem är väldigt olika varandra. Det är därför det alltid brukar sluta med större katastrofer.
Joakim är värdens största sexgalning som bara tänker på tjejer och sex. Max däremot har tjejskräck och spyr typ varje gång som han råkar nudda en tjej. Nicklas är mer normal. Han gillar tjejer, han har gult hår och han är pedant, något som inte Joakim och Max är så glada över, för verken Joakim eller Max gillar att städa, men så länge som dem bor i Nicklas hus, blir dem tvungna att följa hans regler verken dem vill eller inte.  


Handling:


Avsnitt 1: Rörmokaren
Nicklas Lagerfält bor tillsammans med hans bror Jimmy i ett fint hus någon stans i Sverige, men en dag får de stopp i deras rör och blir tvungna att ringa efter en rörmokare. Rörmokaren är ingen annan än den misslyckade och idiotiska klantskallen Joakim Ekborg som vänder upp och ner på hela Nicklas liv. Nicklas liv förvandlas till en mardröm när Joakim bestämmer sig för att flytta in i huset tillsammans med hans bästa kompis Max Lindberg som har blivigt utslängd från sin tjej och har ingen annan stans att ta vägen. Nicklas har lovat att dem kan få bo där hos honom tills de hittar en egen lägenhet där dem kan bo. Från och med den dagen har Max fått allvarlig tjejskräck och så fort han ser en tjej kan han få en av sina extremt äckliga spyattacker.

140073-26

Avsnitt 2: Ring polis

Nicklas får ett mycket tråkigt besked. Hans bror Jimmy har blivigt mördad och kriminalpolisen Jack Finch tar del av fallet.

140073-185Avsnitt 3: Max i bandage140073-14

Max råkar ut för en olycka och blir sängliggande... eller är det bara en bluff?

Avsnitt 4: Två brudar, två middagar och en katastrof
Joakim ska ha två middagar i huset med två olika tjejer. En middag med hans flickvän på undervåningen och en middag med en fotomodell på övervåningen. Hur ska han lösa dehär? Får han helt enkelt klona sig eller kommer han på en annan lösning?

Avsnitt 5: Mammas lilla morsgris (VARNING!!! för känsliga tv-tittare)

Nicklas fyller 38 år och han vill absolut inte gå till jobbet. Han vill istället vara hemma och slappa och koppla av för en gång skull. Joakim hjälper till att hitta på en vit lögn. Och om det är någons hjälp man inte ska be om så är det Joakims hjälp för det kan bara sluta med stora problem. Nicklas ringer till sin chef och säger att hans mamma har dött, så att han måste gå på begravning. Därför kan han inte komma till jobbet idag. Det var en bra lögn... tror dem åtminstone.  
Det dröjer inte länge för än Nicklas chef dyker upp i huset med en blombukett till Nicklas som tröst för hans mors plötsliga bortgång. Plötsligt ringer det på dörren och det är Nicklas mamma. Nicklas inser att hans liv håller på att brista, men Nicklas chef blir dödsförälskad i Nicklas mamma på det första ögonblicket.
 
Avsnitt 6: En stulen skattJoakim

Det börjar dagen med ett gräl mellan Joakim och Max.
Världens elakaste brottsling Ior Dicaprio har rymt från fängelset. Av en ren slump träffar Max den fasansfulla brottslingen och dem bestämmer sig för att råna banken ihop, men Max förstår ju inte att han kommer bli lurad. Samtidigt har Nicklas fått jobb som polis och han ska utreda bankrånet utan den blekaste aning om att hans kompis som han ser varje dag är en av bankrånarna. 140073-107

Avsnitt 7: En brud, en blombukett och en katastrof
Joakim har gjort slut med sin tjej Elin, fast Elin vill inte släppa honom. Därför försöker hon fånga Joakims uppmärksamhet genom att skicka dit en blomma till Joakim med ett litet gulligt kort. Utan Joakim behöver titta på kortet förstår han vem blomman är ifrån, men han bryr sig inte ett dugg, så han ger blomman till Nicklas och han säger till Nicklas att blomman är från en hemlig beundrare. Nicklas tar emot gåvan av förvånad. Tillslut ser Nicklas Elins meddelande som sitter fast på blomman och Nicklas skenar upp av lycka. Nicklas har alltid älskat Elin och varit svartsjuk på Joakim i hemlighet och nu tror förstås Nicklas att Elin är ute efter honom, men Elin är inte ett dugg intresserad av Nicklas för Elin vill ha kvar Joakim, men hon vet inte att Joakim har träffat en ny. 

Avsnitt 8: Råttan
Håll i er och gör er klara för att titta på ett fartfyllt avsnitt med mycket spring och letande. Joakim har gjort en bra affär. Han har nämligen köpt en råtta av grannen, men råttan har rymt och den kan vara exakt vart som hälst i hela huset. Max däremot är livrädd för råttor. Hur ska tre idioter lyckas fånga en liten råtta? Det får ni veta om ni tittar på avsnittet Råttan.

Avsnitt 9: Vad mer kan man begära? (Del 1 av 2)
Vad mer kan man begära? Det är frågan i detta komiska avsnitt av serien Family life. 
Denna gången har Joakim och Max verkligen ställt till det för sig. Grannens katt har försvunnit och Joakim ska ta del av detektivfallet att hitta den spårlösa katten. Han vet exakt vad han måste göra men det går inte enligt planerna. Inte när Max kommer och säger att han har kört på en katt. Dem inser snart att det är grannens katt som Max har kört på. Utan att säga ett ord till grannen om vad som har hänt så uppstår det en härva Grannenav lögner, svek, misstankar, begravningar, dödsannonser, skrik, gap och bråk och än massa annat sjukt i detta långsökta avsnitt.  



Avsnitt 10: Vad mer kan man begära? (Del 2 av 2)
Vad mer kan man begära? Det är frågan i detta komiska avsnitt av serien Family life. 
Denna gången har Joakim och Max verkligen ställt till det för sig. Grannens katt har försvunnit och Joakim ska ta del av detektivfallet att hitta den spårlösa katten. Han vet exakt vad han måste göra men det går inte enligt planerna. Inte när Max kommer och säger att han har kört på en katt. Dem inser snart att det är grannens katt som Max har kört på. Utan att säga ett ord till grannen om vad som har hänt så uppstår det en härva av lögner, svek, misstankar, begravningar, dödsannonser, skrik, gap och bråk och än massa annat sjukt i detta långsökta avsnitt.

Avsnitt 11: En fullträff

Det utbrister ren panik hos killarna i dehär avsnittet när Max tar hem sin lillasyster som har killskräck och Joakim som ska ha en dejt och Nicklas som ska ha en killkväll.

Avsnitt 12: Nicklas födelsedag
  
Nicklas fyller 39 år. Joakim ordnar den bästa presenten som man kan tänka sig som han ska ge till Nicklas, och det är en hemhjälp. Fast hemhjälpen visar sig vara något som man inte kunde tro.

Avsnitt 13: Ring, ring, ring

Joakim har gjort en bra affär. Han har köpt en förtrollad telefon. Det var nog hans största misstag någonsin. Två tjuvar bryter sig in hos killarna och det blir rena cirkusen när telefonen blir inblandad i en jakt som man sent kommer att glömma.  

Avsnitt 14:
En skådespelare i familjen
Joakim, Max och Nicklas får besök av en mycket speciell person. Dem får besök av Max pappa som visar sig vara skådespelaren Claes Lindberg. Problem uppstår även i detta sjuka avsnitt. I alla fall när både Joakim och Nicklas vill spela med i Claes nyaste film.

Avsnitt 15: Bota Max

Joakim har tröttnat på Max för att Max har sin hopplösa tjejskräck, så Joakim gör allt för att försöka bota Max. Det är lättare sagt än gjort.

Avsnitt 16: Sonen
Joakims son kommer på besök och Joakim som ens inte visste att han hade en son.
Det visar sig att sonen har ärvt Joakims klantighet, eller är det verkligen Joakims son...?
140073-16Eller vad kommer denna varelse för någon stans? Svaret finns bara i detta sinnessjuka avsnitt som heter SONEN.


Avsnitt 17: Mitt eller ditt
Joakim har tröttnat på att dem alltid blandar ihop sina saker, så han börjar skriva små namnlappar som han sätter ut i hela huset. Det blir inte populärt utav de andra två som bor i huset. 

Avsnitt 18: En förlorad skog
Joakim och Max ska hugga sig ett träd i skogen, men det hela blir allt för överdrivet. 

Avsnitt 19: Att rita en gubbe
Vid frukosten läser Joakim om en tävling som står på ett mjölkpaket. Det är en tävling för åldrarna 3 - 6 år, men vem säger att inte Joakim får vara med och tävla? Den som ritar snyggast gubbe på ett A-4 papper vinner 10 000 kronor. 

Avsnitt 20: Monstret (Del 1 av 3)
En mystisk person dyker upp i huset och förvandlar både Joakim och Nicklas liv till ett helvete. 
Joakim förvandlas till en tjej och Nicklas förvandlas till ett fruktansvärt monster.
Det dröjer inte länge för än dem berättar om monstret på nyheterna och det utbrister panik i staden. Nicklas får en ilsken jägare efter sig som ska försöka fånga monstret till varje pris.
Dem måste bryta förtrollningen på något sätt. Annars kan detta vara deras död.

Avsnitt 21: Monstret (Del 2 av 3)
En mystisk person dyker upp i huset och förvandlar både Joakim och Nicklas liv till ett helvete. 
Joakim förvandlas till en tjej och Nicklas förvandlas till ett fruktansvärt monster.
Det dröjjer inte länge för än dem berättar om monstret på nyheterna och det utbrister panik i staden. Nicklas får en ilsken jägare efter sig som ska försöka fånga monstret till varje pris.
Dem måste bryta förtrollningen på något sätt. Annars kan detta vara deras död.

Avsnitt 22: Monstret (Del 3 av 3)
En mystisk person dyker upp i huset och förvandlar både Joakim och Nicklas liv till ett helvete. 
Joakim förvandlas till en tjej och Nicklas förvandlas till ett fruktansvärt monster.
140073-15Det dröjjer inte länge för än dem berättar om monstret på nyheterna och det utbrister panik i staden. Nicklas får en ilsken jägare efter sig som ska försöka fånga monstret till varje pris.
Dem måste bryta förtrollningen på något sätt. Annars kan detta vara deras död.

Avsnitt 23: Alexander
Joakim ska vara barnvakt åt sin systerson Alexander. Det är det svåraste Joakim har gjort i hela sitt liv och absolut det livsfarligaste. Alexander är världens största mardröm.

Avsnitt 24: Pizza för pizza
Joakim ska öppna en pizzeria, men av misstag råkar han krydda degen med gift.
Han inser snabbt vad han har gjort. Han har sålt massa förgiftade pizzor och folk där ute i samhället kan dö. Han vet exakt vad som måste göras. Han måste hämta tillbaka alla pizzor som han har sålt innan folket börjar äta på pizzorna. Dem har ingen tid att förlora. Hela samhället ligger i stor fara

Avsnitt 25: Fallande kusin:
Max får besök av sin kusin som visar sig vara en riktig tuffing. Dem har inte sett varandra på flera år, men dem upptäcker snart att dem passar väldigt bra ihop. Dem blir som bästa vänner. Därför bestämmer dem sig för att Max ska hänga med sin kusin på en jordenruntresa. Dem ska alltid hålla ihop i fortsättningen bestämmer dem sig för.
Det uppskattar verkligen inte Joakim.
Joakim vill inte förlora sin allra bästa kompis i händerna på en galen gangster. 
Det blir tomt i huset när Max lämnar sina två kompisar och istället hänger med sin kusin mot egna äventyr.


På smällen:
Joakim kom hem en dag och utbrister på ett väldigt annorlunda sätt. Han ska nämligen bli far och därför måste han flytta från Max och Nicklas. Joakim är glad och vill inget hellre än att bli far, fast hans glada beteende håller inte så värst länge. Inte när han kommer hem från läkaren med väldigt dåligt humör. Han har fått ett förskräckligt besked av sin läkare och det är att han är steril. Han kan inte vara far till barnet som hans tjej bär på. Hans tjej har varit otrogen och Joakim försöker lista ut vem den där förrädaren är. Misstan140073-19karna riktas på Joakims bästa vän Nicklas Lagerfält. Frågan är väl om Nicklas kan verkligen vara så elak och göra Joakims kvinna med barn?

140073-105

Urinprovet:
Joakim kommer hem överlycklig som han är och säger till sina kamrater att han har fått jobb, fast ett väldigt ovanligt jobb. Han har nämligen fått ett erbjudande som han bara inte kunde tacka nej till. Han har fått chansen att spela huvudrollen i en porrfilm, fast allting är inte så lätt som det verkar. Porrfilmens regissör besöker hemmet och han begär ett urinprov från Joakim, för att se om han har någon okänd sjukdom, tillexempel någon form av en könssjukdom, för om han har det så får han absolut inte medverka i filmen.
Joakim blir stel i hela kroppen, för tänk om han nu skulle ha någon könssjukdom, så han ber om Max hjälp. Max får lämna ifrån sig ett urinprov och dem får lådsas att urinprovet tillhör Joakim.
Max är ju oskuld, så det är omöjligt för honom att ha någon könssjukdom, så vad kan gå fel? Troligen det mesta när Joakim och Max är igång.

Hotbrevet:
Hotbrevet är ett avsnitt där ni kommer skratta ihjäl er av skratt. Denna gången är det väl inte Joakims fel att allting går åt helvete. Eller är det det? Max får än massa hotbrev på posten från en anonym källa. Det är någon som vill honom illa. Frågan är varför? Och vem? Max är ju värdens snällaste kille. Både lugn och lite blyg, men Joakim ger sig inte för än han får fast i mannen som skriver hotbreven till hans bästa kompis Max.
Tillslut så riktas misstankarna till deras pedanta kamrat Nicklas Lagerfält, men Max tror inte att det är han, för varför skulle Nicklas skriva hotbrev till sin kompis för? Är det verkligen Nicklas som har skrivigt dem här breven? Eller är det någon annan? Och vem är mannen som Joakim släpar in i huset? vad gör Max uppe på garagetaket? Det uppstår konflikter mellan dem tre vännerna och Max som fyller år dagen efter.  


Kajsa:
Joakim och Nicklas har skaffat var sin tjej, fast utan att veta det, så är det samma tjej som dom har skaffat. Tjejen heter Kajsa och det dyker upp fler och fler killar som påstår sig säga att dom är Kajsas pojkvän. Hur många killar har Kajsa? Vem vinner hennes hjärta? Och vad ska Kajsa ta sig till när hon ska ha tre olika dejter med tre utav hennes killar på samma restaurang på samma dag och på samma tid.

140073-28Rimma bäst som rimmar sist:
Detta är ett speciellt avsnitt med killarna i Family life. Om ni gillar rim, så är detta något för er. Det blir rim från början till slut i detta otroligt roliga avsnitt där ni kommer skratta, så käken kommer att hoppar ur led. Missa inte detta rimavsnitt som är för alla åldrar.

Ett slag mot kungen:
Nicklas och Max tävlar om vem som ska ge den andre ett helt kilo med räkor. Dagen börjar med plocke pinn och slutar med kubb där det blir ett slag mot kungen.

Dom fyra hemhjälparna:
Nicklas fyller år. Därför vill Joakim och Max ge honom den perfekta precenten. Dom väljer att slå in en hemhjälp i ett paket, som dom ska ge Nicklas på födelsedagen, fast det visar sig snart att hemhjälpen är en efterlyst mördare. Det sker ett mord i huset och det blir full fart att fly från den livsfarliga mördaren som har en kniv i högsta hugg.

En mördare på film:
Joakim och Max ska göra en film, men i ett tillfälle glömmer dom korkat nog att stänga av filmkamran och medens kameran rullar på, så sker det ett mord i huset på deras granne. Mördaren får veta att mordet har blivigt filmat och finns på en kassett. Därför blir det en liten jakt på att försöka få tag på kassetten, innan Joakim hinner överlämmna filmen till polisen.  


Snö i juli månad:
Joakim och Max har get sig ut på picknick, men plötsligt börjar det snöa och det är juli månad, Det finns bara en skurk som kan ligga bakom dehär... Ior Dicaprio!!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Christian Hansson

Manusförfattare, regissör och skådespelare

RSS 2.0